Osobyje ekonomičeskije zony. - Babincev, V.
Zvláštne ekonomické zóny predstavujú časti ekonomického priestoru v ktorých jestvuje preferenčný režim. Zriaďovanie týchto zón predstavuje významnú inštitucionálnu inováciu prejavujúcu sa vo svetovej ekonomike v posledných desaťročiach. Náčrt rôznych foriem zvláštnych ekonomických zón: exportno-výrobné zóny; zóny zahraničného obchodu; zóny podnikov; vedeckotechnologické parky. Určenie týchto zón za variant teritoriálnej deľby práce.