Novoje kačestvo territorial'no-chozjajstvennych zemel'nych otnošenij. - Švecov, A.
Nevyhnutnou podmienkou rozvoja trhových vzťahov je zahrnutie do ich sféry aj prírodné zdroje a predovšetkým pôdy. Pôdne teritoriálno-hospodárske vzťahy, sformované v direktívno-prikazovacom systéme, musia prejsť do novej kvality. Fungujúce a účinné poľnohospodárske zákonodarstvo ako predpoklad. Charakteristika právnych a finančno-ekonomických mechanizmov fungovania poľnohospodárskych vzťahov. Zmluva ako základná forma regulovania využívania pôdy. Zahraničná prax regulovania mestského využívania pôdy.