Chybí státní bytová politika. Nízký podíl investic do bytové výstavby. - Plachký, M.
Skúmanie dôsledkov bytovej politiky na rozvoj bytovej výstavby ako jedného z odborov stavebnej výroby. Vo vyspelých západných štátoch je podiel bytovej výstavby na HDP okolo 5-7 perc., v ČSFR je to len 3 perc. Rozsah bytovej výstavby je vo vyspelých krajinách často rozhodujúci pre produkciu stavebníctva. Údaje o poklese bytovej výstavby v ČSFR za r. 1989-1991. Nerovnovážny stav v bytovej výstavbe môže odstrániť iba správna štátna bytová politika.