Rossijskije investicionnyje kompanii. - Danilov, Ju
Výklad pojmov investície, investovanie a investičné iunštitúcie. Dve základné skupiny investičných inštitúcií. Investičné spoločnosti ako druhá skupina investičných inštitúcií. Klasifikácia investičných spoločností podľa právnej formy a podľa špecializácie vkladov. Charakteristika odlišností investičných fondov od investičných spoločností. Vznikanie investičných spoločností a štátne regulovanie investičného procesu. Ciele vytvárania investičných spoločností. Súčasný stav a problémy ruských investičných spoločností.