Bez likvidace: ano, či ne? Několik poznámek k možnosti mimotransformační přeměny družstva v obchodní společnost. - Pokorná, J.
V súvislosti s procesom transformácie poľnohospodárskych družstiev vznikla otázka voľby optimálnej právnej formy pre budúce podnikateľské aktivity. Právna forma vytvára aj rámec pre uskutočnenie zámerov oprávnených v otázke ich vzájomných vzťahov pri budúcom podnikaní. Argumentácia pre nevyhnutnosť likvidácie družstva pri vytváraní niektorej z foriem obchodnej spoločnosti. Argumentácia pre premenu bez likvidácie.