Public debt controversies: an essay in reconciliation. - Vaughn, K.I
Úvahy o troch zdanlivo antagonistických pozíciách v literatúre o štátnom dlhu - keynesiánska pozícia (Lerner), klasická pozícia (Buchanan) a nová klasická pozícia (Barro). Na uzmierenie rozporu týchto smerov sa upozorňuje na ich nadmernú úroveň agregácie. Štátny dlh ale priamo vyplýva z modelu štátnej rozpočtovej politiky. Z toho vyplýva, že ide o prerozdelenie medzi daňovými poplatníkmi.