Staatsverschuldung und Demokratie. - Weizsäcker, R.K. von
Narastajúci štátny dlh západných priemyselne vyvinutých krajín nie je dôsledkom výlučne ekonomických činiteľov. Zdôrazňuje sa ústredná úloha určitých politicko-ekonomických mechanizmov na nadmernom raste rozpočtového deficitu v demokraciách. Na ochranu ďalších generácií pred dôsledkami tohoto javu sa odporúča ústavná reforma. Navrhujú sa dve koncepcie reformy.