Dynamics of monetary intervention under managed floating. - Djajic, S.
Opustenie režimu fixných výmenných kurzov od r. 1973 hlavnými priemyselnými krajinami a zavedenie režimu riadených plávajúcich kurzov - dôsledky. Výskum dynamiky peňažných zásob v kontexte oficiálnych intervencií v podmienkach jednak fixných kurzov, jednak riadených plávajúcich kurzov. Dlhodobé zmeny zásob domácej meny v kontexte fixných a plávajúcich kurzov.