Interpreting the macroeconomic time series facts. <The> effects of monetary policy. - Sims, Ch.A
Rozsah a podstata účinkov menovej politiky v makroekonomike - nezhody v názoroch svetových ekonómov na súčasnú teóriu účinkov menovej politiky. Štúdie vybraných krajín o multivariantných časových sériách. Problematika tendencie rastu úrokovej miery ako predikcie vysokej inflácie v súvislosti s efektívnou menovou politikou.