Zlaté rezervy. Ohlédnutí do historie. - Vencovský, František
Čs. mena vznikla v r. 1919, na základe Rašínovej peňažnej reformy, prvým krokom ktorej bola odluka peňazí na území čs. štátu od rozvrátených peňažných pomerov ostatných štátov Rakúsko-Uhorska. Popis jednotlivých opatrení peňažnej reformy a hlavne vytvárania zlatej rezervy. Údaje o vývoji zlatej rezervy za r. 1925-1934. Uzákonenie meny zlatej rezervy. Určenie zlatého obsahu čs. koruny. Prevádzanie zlata do cudziny pred hroziacou vojnou a nútené prevody zlata do Ríšskej banky v priebehu vojny. Problémy s vrátením zlata.