Obchodní úvěr versus eskont směnek. - Kovařík, Z.
Obchodný úver predstavuje taký vzťah medzi predávajúcim a zákazníkom, kedy zákazník získava tovar, práce, služby na úver, poskytovateľ nemá náklady pokryté tržbou. Dôležitým nástrojom v tejto transformácii môže byť zmenka a jej ďalší predaj, najmä predaj banke, tj. eskont zmenky. Postup pri realizácii obchodného úveru zmenkou.