Krach kommunizma i reakcija mirovogo soobščestva. - Attali, J.
Genéza vzniku komunizmu v Rusku a jeho interpretácie vzťahu ekonomiky a moci. Príčiny krachu sovietskej moci a poučenie z neho. Prekážky na ceste ku demokracii (centralizmus, paternalizmus, ..). Reakcia svetového spoločenstva na zmeny vo východnej Európe a Rusku. Formy zahraničnej pomoci. Štruktúrna prestavba a privatizácia. Priame zahraničné investície. Rozvoj obchodu.