Teritorial'naja dezintegracija Rossii. 2. - Leksin, B.
Charakteristika rozpadu ruského ekonomického priestoru. Stimuly tejto dezintegrácie. Vznik závažných dezintegračno-krízových javov. Nástup novej migračnej situácie, jej hlavné kvalitatívne odlišnosti. Zložitosť situácie nových migrantov. Reálne nebezpečie ekonomického rozpadu Ruskej federácie vyvoláva nebezpečie radikálnej dezintegrácie štátneho regulovania s nepredvídanými dôsledkami. Vznik slobodných ekonomických zón, ich vývoj a možnosti ich využitia ako jediného druhu dezintegrácie ekonomiky.