Turcija: nacional'naja model' liberalizacii ekonomiki. - Avdaševa, S.
Špecifické črty národného modelu liberalizácie ekonomiky v Turecku. Rozvinutie etatistického modelu v 30. rokoch. Neúspešné pokusy o liberalizáciu a prvé kroky liberalizácie v r. 1980-1983. Pokus o stabilizáciu a rozvoj ekonomiky. Nerozvinutosť finančného trhu. Rast záujmu zahraničného kapitálu o Turecko. Problémy reformy a realizácie niektorých monetaristických opatrení.