Les conséquences sociales de l'ajustement en Afrique selon les politiques de change. - Guillaumont, P.
Tri druhy politiky prispôsobovania sa. Klasický prípad devalvácie v Malgašskej republike. Prispôsobovanie sa bez devalvácie. Sociálne implikácie poklesu reálneho výmenného kurzu s devalváciou a bez nej. Efekty relatívnych cien. Efekt prechodného poklesu príjmu. Efekty inflácie. Výmenný kurz a jeho účinky na produktivitu. (Politique africaine 1992, č. 45).