Jaký bude kapitalismus v Čechách? Výsledky empirického šetření Sociologického ústavu ČSAV. - Kudernatsch, M.
Výsledky výskumu, ktorý mal ukázať postoje populácie k prebiehajúcej ekonomickej reforme. Kapitalizmus ako jedinú možnú cestu rozvoja vidí polovica českého obyvateľstva, druhá polovica inklinuje k tzv. sociálno-trhovej alternatíve. Určenie činiteľov, ktoré ovplyvňujú názory blízke kapitalizmu a blízke sociálno-trhovej ekonomike.