Kelet-Európa a sokk után. - Csaba, L.
Zhrnutie ekonomických dôsledkov zmeny systému v strednej a východnej Európe po r. 1989. Šok a postupnosť riešení základných ekonomických zmien. Po prudkom úpadku výroby a podstatnom znížení hrubého národného dôchodku predpoklad vytvárania ekonomickej rovnováhy v jednotlivých štátoch. Zabezpečenie základného vplyvu štátu na ekonomických reformách, zmeny daňového systému a privatizácia sú základné predpoklady vzniku optimálneho trhového hospodárstva.