Opyt poslevojennoj Japonii v reformirovanii ekonomiki. - Jenamuro, H.
Línia "Dodža" po vojne v Japonsku a začiatok rekonštrukcie ekonomiky od ťažobného priemyslu a metalurgie. Zrušenie povojnovej kontroly výroby. Liberalizácia zahraničného obchodu a migrácia kapitálov. Vytvorenie mechanizmu konkurencie. Opatrenia na rozvoj stredných a malých podnikov. Konverzia vojenského priemyslu. Rozvoj nových priorít v priemysle. Akumulácia kapitálu. Priemyslovo-technická politika. Politika stimulácie exportu.