Rusko: privatizace téměř šoková. - Urban, Luděk
V Rusku, v ktorom bolo viac ako 70 rokov plánovo-direktívne riadenie, sa nahromadilo množstvo bariér na ceste privatizácie, čo by predpokladalo opatrný postup pri zmene vlastníctva. Ruské vedenie sa však rozhodlo pre prístup blízko šokovému - pri riešení ekonomickej stabilizácie i privatizácie. Charakteristika postupu privatizácie, variantu kupónovej privatizácie a dvoch prístupov k privatizácii.