Bridging the gap between theory and practice in forecasting. - Mahmoud, E.
Implementácia prognóz v organizáciách naráža na komunikačné bariéry medzi tvorcami a užívateľmi predpovedí. Politická motivácia stanovísk. Prekážkou rozvoja prognózovania je aj rozdielnosť chápania praktikov a teoretikov. Rozbor týchto problémov na báze diskusie okolo okrúhleho stola na túto tému v rámci Medzinárodného sympózia o prognózach, konaného v roku 1991. Návrhy na preklenutie tejto medzery.