Forecasting economic activity rates. - Briscoe, G.
Popis novej skupiny modelov na projekciu mier aktivity na trhu práce v rámci ekonomiky Spojeného kráľovstva. Modely majú v maximálnej miere vyjadriť vzťahy chovania pri rozhodovaní o aktívnej účasti pracovnej sily. Odvodené vzorce sú aplikované na predpoveď miery aktivity pre rad vekových skupín mužov a žien na obdobie 1990-2000. Nové modely vykazujú v detaile výsledky odchylné od výsledkov z jestvujúcich vzorcov.