Using stochastic simulation to test the effect of seasonal adjustment on forecast standard errors of motor gasoline demands. - Joutz, F.
Pre prípad prognózy dopytu po benzíne stanovia sa štandardné odchýlky predpovede za použitia stochastickej simulácie s možnosťou zväčšenia štandardných odchýliek, ak je podozrenie na nesprávnu špecifikáciu modelu. Výsledky sú porovnané za použitia rôznych filtračných metód sezónnej úpravy s ekonometrickými modelmi a modelmi časových radov.