Voprosy prognozirovanija razvitija rossijskoj ekonomiki. - Vedev, A.
Krajiny prechádzajúce na trhovú ekonomiku majú mnohé spoločné problémy. Medzi najdôležitejšie patrí zhodnotenie vplyvu neštátneho sektora na ekonomický rast, výber racionálneho tempa privatizácie, možnosti daňovej regulácie rozvoja, analýza možných cien na spotrebiteľskom a investičnom trhu, správanie sa podnikov pri trhových cenách, perspektívy rozvoja vonkajších ekonomických vzťahov. Náčrt jedného z možných prístupov riešenia uvedených problémov založený na imitačnom makromodeli rozvoja Ruska.