Neobchodimo mnogoobrazije, a nenovoje jedinoobrazije chozjajstvennych form. - Bulatov, A.
Namiesto mnohostranného rozvoja vlastníctva a hospodárenia v agrárnom sektore (štátne, družstevné, štátno-družstevné, akciové, súkromné, individuálno-rodinné) došlo k administratívno-prikazovaciemu rozbíjaniu kolchozov a k voluntaristickému masovému zavádzaniu súkromných fariem. Názor, že treba súčasne upevňovať ekonomiku silných kolchozov a sovchozov, rozvíjajúc v nich nájomné vzťahy, zachovať národné vlastníctvo pôdy a rozvíjať všetky formy hospodárenia na pôde, včítane pracovného a rodinného farmárskeho hospodárenia.