Cestovní ruch vydělává. - Simonian, Aram
Od r. 1989 rýchlo narastajú valutové príjmy od zahraničných návštevníkov. Príjmy z cestovného ruchu tvoria vyše 12 perc. výnosov celého čs. zahraničného obchodu. Rozširovanie služieb cestovného ruchu zvyšuje zamestnanosť, oživuje stavebníctvo. Vývoj cestovného ruchu je však živelný a začínajú sa prejavovať jeho negatívne dôsledky. Hotely a reštaurácie požadujú svetové ceny, poskytnuté služby však nemajú potrebnú kvalitu. Znižuje sa bezpečnosť zahraničných turistov a pod.