Optimal tariffs: a generalization. - Young, L.
Vplyv krajín s monopolným postavením v obchode na úroveň platobných sadzieb. Podmienky optimálnej štruktúry sadzieb. Vplyv neprimeranej výšky taríf na import a export. Realizácia voľného obchodu. Úroveň priemyselnej výroby, zamerania obchodu a spotrebiteľa ako hlavné zložky ovplyvňujúce domáce i zahraničné obchodné sadzby.