Optimal loan contracts and floating-rate debt in international lending to LDCs. - Detragiache, E.
Analýza dôvodov málo rozvinutých krajín pre voľbu dlhov s pohyblivými úrokovými sadzbami ako prevažujúcej formy pôžičiek komerčných bánk od počiatku 70. rokov. Výhody dlhu s pohyblivými úrokovými sadzbami oproti dlhu s fixnými sadzbami vo vzťahu k investíciám. Riziká neplatenia dlhu.