forint konvertibilitása. Hogyan, mikor és milyen típusu konvertibilitás vezetheto be Magyarországon?
Členovia Výboru modrej stuhy, z Maďarska, z rôznych častí Európy, Severnej Ameriky a Japonska skúmajú možnosti zavedenia konvertibility rôznych mien, medzi nimi i forinta. Medzinárodný výbor modrej stuhy dáva odporúčania maďarskej vláde v oblasti základov hospodárskej stratégie, sprostredkováva dialóg medzi ekonómami rôznych častí Európy a Severnej Ameriky, vypracovávajú rôzne štúdie a odporúčania, poukazujú na rôzne formy a predpoklady demokracie. Spracovávajú varianty konvertibility forinta.