Az Európai Közösséggel aláírt társulási megállapodás és a magyar kibontakozás. - Izikné, H.G
Maďarsko, Poľsko a ČSFR podpísali dohodu o pridružení k Európskemu spoločenstvu. Maďarsko v tomto kroku predpokladá spoločenské a ekonomické povznesenie Maďarska a jeho zaradenie do spoločenstva európskych štátov. Prispôsobenie sa k právnym a ekonomickým zásadám spoločenstva. Integrácia a jej výhody pre postsocialistické štáty východnej a strednej Európy. Slobodný obchod, výroba, poľnohospodárstvo. Politické diskusie a ich vplyv na formovanie spoločnosti.