Product markets and 1992: full integration, large gains? - Flam, H.
Analýza vývoja procesu vytvárania jednotného európskeho trhu do r. 1992. Rozdiely v ekonomickom štandarde základných krajín ES a novopridružených krajín v 70. a 80. rokoch. Význam interregionálneho obchodu ES menovite pre menšie krajiny. Podpora konkurencieschopnosti. Redukovanie obchodných nákladov a rast prosperity. Výrobková diferenciácia. Diverzifikácia a rast protekcionizmu.