Performance of international joint ventures and wholly owned foreign subsidiaries: a comparative perspective. - Chowdhury, J.
Skúma sa efektívnosť dvoch spôsobov vstupu na medzinárodný trh - medzinárodný joint venture (MJV) a plne vlastnené zahraničné pobočky (PVZP). Efektívnosť MJV a PVZP sa hodnotia podľa šiestich kritérií - úmrtnosť a životnosť podnikov, stability vlastníckeho štátusu, integrácie s rodičovským systémom, objemu vývozu a využitie faktorového systému. U oboch typov sú prevádzkové charakteristiky a hospodárske výsledky dobre merateľné a zodpovedajú predpokladom.