Smluvní pokuta - málo využívaná možnost zajištění závazku. - Odstrčilová, L.
Výklad jedného z prostriedkov zabezpečenia splnenia záväzkov a to zmluvnej pokuty. Rozdiel zmluvnej pokuty od predtým používanej majetkovej sankcie (penále). Právna úprava zmluvnej pokuty.