Zákon o cenných papírech. - Libnar, D.
Od 1.1.1993 vstupuje do platnosti nový zákon o cenných papieroch, ktorý upravuje vydávanie zaknihovaných cenných papierov a manipuláciu s nimi, stredisko zaknihovaných cenných papierov, obchodovanie s cennými papiermi, určuje organizátorov mimoburzového trhu, zavádza kategóriu verejno obchodovateľných cenných papierov, obsahuje ustanovenia o ochrane finančného trhu a vymedzuje úlohy štátneho dozoru v tejto oblasti.