Vysoké školy a tržní ekonomika - Urbánek, V.
Trhový prístup preniká aj do tradičného štátneho sektora a to do školstva. Vzdelanie má okrem pozitívnych prínosov pre spoločnosť aj individuálne užitočnosti, a to tým väčšie, čím vyššie vzdelanie jednotlivec získa. Študent by mal preto zaplatiť aspoň časť nákladov na svoje vzdelanie. Skúmanie argumentov pre a proti zavedeniu školného. Rozbor vplyvu trhu práce na vysoké školy a významu alokačných finančných mechanizmov. Zdroje financovania vysokých škôl.