Mérnökök képzése: a tájékoztatás stratégiájának elsajátítása. Általános kérdésfelvetés és a képzési tevékenységek tipológiája. - Michel, J.
Vzdelávanie inžinierov: osvojenie si informačnej stratégie. Všeobecná formulácia otázky a typológia vzdelávacích činností. Francúzske skúsenosti z osvojovania si informačnej stratégie. Význam informácií pre prácu inžinierov. Informačný manažment. Výchova k osvojovaniu si informačnej stratégie. Typológia informačného vzdelávania: podľa stupňa vzdelania, veku, obsahového zamerania. Efektívne metodiky informačného vzdelávania. Informačná príprava inžinierov budúcnosti.