Finančné podpory na prevenciu a kontrolu znečisťovania životného prostredia v krajinách OECD. - Szulényiová, A.
Polluter Pays Principle (PPP - znečisťovateľ platí) prijatý v krajinách OECD: prevencia vzniku nerovnováhy na medzinárodnom trhu a v investíciách, racionálnejšie využívanie neobnoviteľných zdrojov. Formy poskytovania finančných podpôr: pôžičky so zvýhodnenými úvermi, degresívne odpisy, daňové úľavy.