Protection de l'environnement et commerce international. - Cairncross, F.
Náklady a výhody rozdielov medzi krajinami so znečisťujúcimi a ochrannými látkami. Rozličné priority podľa úrovne rozvoja. Ukazovatele životného prostredia podľa kategórií príjmu krajín. Normy životného prostredia: prekážky medzinárodnej výmeny. GATT zoči-voči ochrane životného prostredia. Aféra s tuniakmi a delfínmi a vzrast hospodárskych sankcií. Zmluva z Bale. (The Economist 30.5.1992).