Systémové řešení problémů životního prostředí. - Bajer, T.
Všeobecne uznané kritéria systémového chápania životného prostredia a 4 hlavné komplexy znalostí o ňom. Metódy oceňovania životného prostredia Environmental Impact Assessment (EIA) a hlavné etapy ich užívania. Využitie systémovej analýzy a systémového inžinierstva. Vzájomné pôsobenie chemického priemyslu a životného prostredia.