Základy práva životného prostredia. - Klementová, S.
Rôzna povaha výkonu konkrétnych úloh na úseku starostlivosti o životné prostredie v obciach, a to v závislosti od toho, či ide o výkon samosprávnych úloh obce v súlade s par. 4 a 28 zákona SNR č. 369/1990, alebo o výkon úloh miestnej štátnej správy prenesených na obec zákonom.