Základy práva životného prostredia. - Klementová, S.
Štát ako hlavný a univerzálny subjekt starostlivosti o životné prostredie disponuje tromi základnými skupinami nástrojov: právnych, ekonomických a mimoprávnych. Charakteristika ekonomických nástrojov starostlivosti o životné prostredie.