Základy teorie optimálního využívání vyčerpatelných přírodních zdrojů. - Nedoma, J.
Vyčerpateľný zdroj je charakterizovaný tým, že jeho reprodukčné možnosti sú nulové. Jeho využívanie nie je možné popísať statickým modelom, lebo faktor času hrá neodmysliteľnú úlohu. Popis využívania zdroja v podmienkach dokonalej konkurencie - pri ťažbe bez nákladov a pri ťažbe pri nenulových nákladoch. Popis využívania zdroja pri nedokonalej konkurencii. Podmienky efektívnosti trhovej alokácie zdrojov a niektoré črty správania sa surovinových trhov.