bizonytalansági típusok egy lehetséges új modellje. - Pataki, B.
Kritika tradičnej typológie neurčitosti. Vychádzajúcej z možných stavov systému a z poznania pravdepodobnosti ich realizácie. Nový model neurčitosti založený na charakteristikách existujúcich stavov a z poznania pravdepodobnosti nastavovania určitých stavov. Deskriptívna neurčitosť. Neurčitosť merania.