Habits, addictions, and traditions. - Becker, Gary S.
Vplyv minulosti na vytváranie súčasných preferencií. Preferencie vytvárané návykovým, závislostným a tradičným chovaním majú výrazný dopad pre analýzu ekonomických a spoločenských javov, napr. pri účinku daní na dlhodobé úsilie a pracovné návyky. Z toho vyplýva aj usmerňovanie preferencií detí rodičmi, angažovanie ľudí k budúcim rozhodnutiam, ako aj tvorba a podpora inštitúcií a kultúr.