Non-cointegration and causality: implications for VAR modelling. - Shoesmith, G.L
Testy na kointegráciu a príčinnú súvislosť pri skúmaní vzájomných vzťahov v mimopoľnohospodárskej zamestnanosti medzi štátmi, regiónmi a USA vcelku. Testy ukazujú, že štáty a regióny nie sú obvykle "v rovnováhe" s inými štátmi a regiónmi, ako aj s ekonomikou USA vcelku. Ekonomická aktivita USA ovplyvňuje štátnu a regionálnu aktivitu v čase, ale bez udržania rovnovážnych vzťahov. Výsledky autoregresných prognóz môžu mať významný dopad na špecifikáciu regionálnych modelov touto metódou.