On countinuous-time threshold autoregression - Brockwell, P.J
V rámci použitia nelineárnych modelov pre analýzy časových radov sa rozoberajú problémy modelovania a prognózovania prahovými a autoregresnými procesmi so spojitým časom. Prevažne sa skúmajú problémy úpravy modelu a prognózovania pri existencii pozorovaní v časoch 1,2..., N. Metódy však možno aplikovať aj na nepravidelne rozložené pozorovania.