Rovnováha na trhu aktiv: modely CAPM a APT. - Dědek, Oldřich
Konzultácia zameraná na výklad dvoch kľúčových modelov finančnej teórie, a to modelu oceňovania kapitálových vkladov - CAPM (capital asset pricing model) a teóriu arbitrážového oceňovania - APT (arbitrage pricing theory). Spoločnou črtou oboch modelových konštrukcií je ich rovnovážny charakter, to zn. že trh aktív je v nich zachytený v okamihu, keď je v rovnováhe. Analýza a ekonomická interpretácia požiadaviek na konšteláciu parametrov stavu rovnováhy.