Zemní plyn pro Evropu. Norsko - energetická velmoc. - Kašík, V.
Obrovské ložiská zemného plynu v nórskej pobrežnej plytčine Severného mora sa stávajú dôležitým zdrojom energie pre európske trhy. Tento európsky energetický zdroj môže zásobovať Európu po celé nasledujúce storočie. Údaje o využiteľných zásobách plynu a o rozvíjaných ložiskách. Charakteristika pavučiny plynovodov a hlavných odberateľov plynu.