Překážky a perspektivy ekologického zemědělství. - Cudlínová, Eva
Rôzne definície alternatívneho, ekologického poľnohospodárstva. Základné myšlienky tohto poľnohospodárstva. Alternatívne poľnohospodárstvo má nízke vstupy biologické i organické, umožňuje dosiahnuť zlepšenie životného štandardu, neobmedzuje možnosť využitia zdrojov budúcimi generáciami. Podmienky prechodu na alternatívne poľnohospodárstvo. Význam jeho využitia pri obnove krajiny, a v podmienkach nedostatku finančných prostriedkov.