Nation as a context for strategy: the effects of national characteristics on business-level strategies. - Huo, Y.P
Identifikácia viacerých daností charakterizujúcich národ, resp. obyvateľstvo krajiny, ktoré priaznivo alebo záporne ovplyvňujú trojúrovňové stratégie firiem skúmaných Porterom. Hypotézy o účinkoch národných charakteristík, ako sú demografická heterogénnosť, príjem na obyvateľa a odborná úroveň národnej pracovnej sily na stratégiu podniku. Návod na meranie národných charakteristík a podnikových stratégií pre hypotetické závery a empirický výskum.