Productivity growth in U.K. companies, 1975-1986. - Nickell, S.
Analýza celkovej produktivity podniku na príklade viac ako 100 spracovateľských podnikov vo Veľkej Británii. Rýchly rast produktivity v 1. pol. 80. rokov, prvýkrát od 2. svetovej vojny v Británii aj v celej Európe. Vplyv úrovne zadlženosti a podielu na trhu na úroveň a tempo rastu produktivity - rozdiely v produktivite medzi podnikmi s vysokým a nízkym podielom na trhu.